2016. szeptember 27., Adalbert
0
 
BluDzseRo
( Blues, jazz, rock )
 
- Aktuális műsorajánló - 2007. szeptember 13.

13-a, de csütörtök...!


Born Under A Bad Sign, Black Cat..., mojo varázslások. Majd kiderül, ha beborul, hogy mi is hangzik el a műsorban... (?)

És egy lista - ezen is lehet vitatkozni, mint minden hasonLovon ;-)
http://www.digitaldreamdoor.com/pages/best_bluesguitar.html
No, majd valahogy megzenésítem...

Most érkezett:
Meghalt Joe Zawinul
Hetvenöt éves korában elhunyt Joe Zawinul billentyűs, a fúziós zeneként is emlegetett dzsesszrock legendás alakja. Kedden hajnalban, egy bécsi kórházban érte a halál. A bécsi születésű, többszörös Grammy-díjas amerikai művészt az elektronikus hangzás úttörőjeként tartják számon a dzsesszben. Nevéhez fűződik a szintetizátor meghonosítása és egy új műfaj, a dzsesszrock megteremtése. Számos meghatározó zenésszel dolgozott együtt, például Miles Davis több lemezén is ő billentyűzik. 1970-ben alapította meg Weather Report nevű saját együttesét, a fúziós zene úttörő és méltán világhírű csapatát, amellyel 17 albumot készített.
Eddig az MTI-közlemény.
Kiegészíteném, hogy Cannonball Adderley együttesében lett világhírű a Mercy, Mercy, Mercy című szerzeményével. A Weather Report együttest az egykori Miles Davis szaxofonos Wayne Shorter-rel közösen alapította, majd annak feloszlása után Zawinul Syndicate néven vezette saját zenekarát. A nyáron fellépett Veszprémben. Ez volt életében az utolsó koncert, mert utána egy bécsi kórházba szállították. Ezen a koncerten hosszú idő után ismét együtt zenélt Wayne Shorterrel. A koncertről a Rockinform következő számában olvashattok beszámolót.
http://www.origo.hu/zene/20070911-elhunyt-joe-zawinul.htmlGitárShop.HU a független hangszerportál